Sluiting restaurant zorg

De vette jaren dat alles kon in de zorg, zijn voorbij. Het wordt voor bestuurders en locatiemanagers steeds lastiger om de kwaliteit van zorg en leven te borgen. In verzorgingshuis ’t Verlaet in Westdorpe moest besloten worden tot het sluiten van de keuken. Met allerlei sociale gevolgen van dien.

Met name extramurale bewoners, hun familie en de cliëntenraad maakten zich grote zorgen. We werden benaderd om mee te denken over alternatieven. De uitkomst was dat we niet alleen een maaltijdservice opzetten voor de bewoners, maar ook een Eetclub.

De Zorgbalie investeert in twee medewerkers die ervoor zorgen dat de bewoners gezellig kunnen blijven eten in het restaurant.Deze sociale functie is belangrijk voor hen. Ook in het weekend bieden de service medewerkers hun diensten aan. Samen bouwen we aan een model waar ook andere mensen van de het dorp gebruik kunnen maken.Gezamenlijke maaltijden bieden heel veel kracht en cohesie. En het bestrijdt de knagende eenzaamheid.

Daarom doen we dit. Gedreven en maatschappelijk.

soka

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s